Sprawdzone przepisy na słodko¶ci i nie tylko....
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów myTaste.pl
Blog > Komentarze do wpisu

3 bit na biszkopcie

3 bit

Składniki na biszkopt:

4 jajka, 3/4 szkl. cukru, pół szkl. m±ki pszennej, 1 łyżka m±ki ziemniaczanej, 2 łyżki kakao, 2 łyżki wody, 1 łyżeczki proszku do pieczenia.
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywn± pianę, podczas ubijania dodać porcjami cukier. Następnie wlać żółtka, wodę oraz suche składniki czyli m±ki, kakao, proszek do pieczenia. Piec ok 30 minut w 180C.

Składniki na krem:

1 l mleka, budyń ¶mietankowy, 1/2 szkl. cukru, 1 żółtko, 3/4 szkl m±ki pszennej,1 łyżka m±ki ziemniaczanej, 1 kostka masła.                                                                                          Odlać szklankę mleka i dodać do niej m±ki, cukier, budyń i żółtko - wymieszać aby nie było grudek. Pozostałe mleko zagotować, do gotuj±cego się mleka wlać przygotowan± mieszankę i zagotować. Wystudzon± masę utrzeć z miękkim masłem.

Dodatkowo:

gotowa kasa kajmakowa

duże opakowanie herbatników

¦mietana : 1/2 lita kremówki (36%) + 3 łyżki cukru pudru + 3 łyżki żelatyny  (kremówkę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz żelatynę rozpuszczon± w 1/3 szklanki wrz±tku).

Wykonanie: Biszkopt - krem budyniowy - herbatniki - masa krówkowa - herbatniki - ¶mietana (posypana start± gorzk± czekolad±).

3 bit

pi±tek, 08 maja 2015, karin-29

Polecane wpisy

Komentarze
2015/05/09 15:03:01
Musiał smakować bajecznie :)
-
2015/05/27 22:55:45
uwielbiam to ciasto!